Okok, amiért nem kaphatunk babaváró hitelt

Babaváró hitel kisokosOkok, amiért nem kaphatunk hitelt


 

Egy, a Bankmonitor által az elmúlt egy hétben végzett felmérés szerint a most babaváró hitelt igénylők 70 százaléka felel meg a feltételeknek. 
Az elutasítás leggyakoribb oka a nem megfelelő családi állapot.
A felmérés résztvevői: 18 és 41 év közötti nők és párjuk, amennyiben házasok, van legalább 3 éves folyamatos TB-jogviszonyuk, és nincs köztartozásuk.
Az eredmények szerint az érdeklődők 70 százaléka jogosult a támogatásra, míg a többiek nem felelnek meg valamelyik feltételnek.
A leggyakoribb elutasítási ok a nem megfelelő családi állapot – amikor az igénylők nem házasok, vagy egyik fél sem első házasságában él és van gyerekük.
A második leggyakoribb elutasítási ok az, hogy az érdeklődő rossz adósként szerepel a központi hitelinformációs (KHR) rendszerben.
Gyakori továbbá a legalább három éves folyamatos TB jogviszony hiánya is.
A fennálló NAV-tartozásuk miatt is sokan bukhatják a kedvezményes hitelt.
A házasság és a NAV tartozás tilalma elvileg gyorsan orvosolható, ezt követően pedig az igénylő azonnal jogosultságot szerez a babaváró támogatás igénybételére.
Az MNB a program három és fél éve alatt összesen 300 ezer szerződésre számít, az igényelt átlagos hitelösszeg (a Bankmonitor számítása szerint ez 9,2 millió forint lesz) alapján a teljes folyósítás elérheti a 2772 milliárd forintot.