Ingatlanértékesítés: saját kezűleg vagy ingatlanügynök közbenjárásával?

Saját kezűleg vagy ingatlanügynök közbenjárásával?
Ha az eladó ingatlan Budapest területén csak az érdeklődőkre, na meg persze a potenciális vevőkre vár, akkor minden értékesítési mozzanat reflektorba kerül. Na, de hogyan érdemes nekifutni ennek az egésznek? Önállóan, saját kézben tartva az eseményeket vagy ingatlanügynökre bízva a munka garmadát, kiélvezve a sikeres eladás örömét?

Az eladó lakás Budapest körzetében vevők tömegeit hozhatja lendületbe!

Az adás/vétel folyamata mindaddig, míg viszonylag nyugodt, koordinálható és kontrollálható mederben folyik abszolút kezelhető. Önállóan is. Ám ez a fajta nyugodtság a gyakorlatban azt jelenti, hogy a vevők csak korlátozott számban jelentkeznek vagy vétel esetén kizárólag “befogadható” mennyiségű lakáslátogatás jöhet számításba.
Na, de különösen eladásnál ez bizony nem a legkifizetődőbb forgatókönyv. Minél pörgősebb a ciklus annál jobb. Nem baj, ha a jelentkezők is látják, hogy akad konkurencia, már ami a megvásárlást illeti. Szóval jó, ha alaposan és persze gyorsan megfontolják, hogy hogyan tovább.
Ha pedig vásárlás a cél, akkor sem mindegy mennyi idő megy el az egyes jelentkezők felmérésével, a személyes megjelenéssel, terepszemlével stb. Munka és elfoglaltságok mellett idővel vagy éppen roppantul korán rettenetesen “fojtóvá” válhat ez a közeg. Ami egy az egyben meggátolhatja az áramlást: a jelentkezők és ajánlatok pulzálását.
Általában az emberek többsége azért hajlik a saját kezűleg történő ügyintézésre, mert pénztárcabarát. Vagy legalábbis első ránézésre annak tűnik. De vajon mekkora áldozatot igényel ez a látszólagos takarékoskodás? A gyakorlat azt mutatja, hogy túlon-túl nagyot.
Annyi az eladó lakás Budapesten kis túlzással, mint égen a csillag. Ám ez még nem azt jelenti, hogy az értékesítés feltétlenül hosszúra nyúlik. Ha szakértő kezekbe kerül az ügy, akkor hamar pont kerülhet az eladás vagy vétel végére. Anélkül, hogy az idegeink és a szabadidőnk rámenne az egészre. Na ez az az előny, ami megfizethetetlen értékű, és amit csak egy profi ingatlanügynök biztosíthat.

Az eladó ház Budapest kerületeiben “kalauzolást” igényel!

Ha eladás a cél, akkor a vevők körbevezetése elengedhetetlen, míg vételnél a személyes terepszemle szintén kikerülhetetlen. Ez mind rengeteg idő, idő, idő. Ám, ha az eladó ház Budapesten ingatlanügynök kezébe kerül, hatalmas tehertől szabadulhatunk meg. Ahelyett, hogy az időbeosztásunkon meg a munkarendünkön idegeskednénk és ide-oda tologatnánk a programokat, vagy mondanánk le azokat nemes egyszerűséggel kiélvezhetjük a budapesti eladó ingatlan értékesítésének gyümölcsét. Ez a nyugalom és bizonyosság jóformán minden pénzt megér.