Mit csinál egy ingatlan-értékesítő?

Mit csinál valójában egy ingatlan-értékesítő?

Mióta ebben a szakmában dolgozom rengetegszer tulajdonos tette fel nekem ezt a kérdést. Majd általában utána hozzá tették, hogy én is meg tudom hirdetni a lakásom. Csakhogy egy hozzáértő ingatlan-közvetítő ennél messze többet tesz a sikeres értékesítéshez. Lássuk pontról pontra mit is csinál egy profi értékesítő a munkája során.


A piaci ár meghatározása

Ez mindig kardinális kérdés. Folyamatosan nyomon követjük a piaci folyamatokat. Ismerjük a vevők igényeit. Szakképzett értékbecslőkkel dolgozunk együtt. A megfelelő hirdetési ár kiszámításához az elmúlt hónapok adásvételi adatait vesszük alapul. Nyilván mindenki a lehető legmagasabb összeget szeretné kapni az ingatlanáért, ha azonban túl magas áron kezdjük el a hirdetést, majd onnan csökkentjük több hullámban az árat, a keresők azt hihetik, hogy valami baj van az ingatlannal. A tulajdonosok általában érzelmi alapon áraznak, mi meg tudjuk mutatni az objektív tényeket.

Marketing

Ma a vevők először általában online találkoznak az ingatlanokkal, vagy egy hirdetési portálon, vagy egy értékesítő e-mailes ajánlatában. A statisztikák szerint mindössze másfél percet szentelnek egy ingatlannak, ebből pedig egy percig a képeket nézik. Tehát mindössze ennyi időnk van felhívni magunkra a figyelmet. A jól komponált, ideális fényviszonyoknál készült képek elengedhetetlenek. Pontosan tudjuk, milyen szögből, milyen beállítással lehet a legjobb fényképeket készíteni. Emellett  nagy hangsúlyt fektetünk a bemutató szöveg megírására is. Fontos, hogy a szöveg egyszerre legyen gazdag információkban és közben mégis egyedi legyen. 

Vevőkezelés

A vevői igények felmérése után, a hitel-tanácsadó bevonásával kutatjuk fel az érdeklődők számára a legmegfelelőbb ingatlant. A lakások, házak bemutatásakor már tudjuk, hogy mi a fontos a vevőnek, így a megfelelő pozitívumokat tudjuk hangsúlyozni, míg az esetleges negatívumokra rögtön tudunk megoldási javaslatot tenni. Mivel az ügyfelek anyagi lehetőségeivel is tisztában vagyunk, meg tudjuk előzni, hogy egy adás-vétel finanszírozási okokból hiúsuljon meg menet közben. Emellett sokkal biztonságosabbá tesszük értékesítést. Pontosan tudjuk, hogy kiket engedünk be egy ingatlanba, a vevők átvilágításával kiszűrjük az estlegesen rossz szándékú érdeklődőket.

Tárgyalás, konszenzus keresés

A munkánk legszebb része az igények és elvárások összeegyeztetése. Megtalálni a minden fél számára legideálisabb konszenzust. Egy közvetítő a tárgyalások soron rendelkezik azzal a lehetőséggel, hogy hátrább tud lépni, és így megláthat olyan megoldásokat, amit az érdekelt felek akkor képtelenek. Emellett mivel sok hasonló tárgyalást bonyolítunk le, a folyamatok nagy részére kidolgozott rendszerünk van, ami minden résztvevő számára megkönnyíti az adásvételt

Szaktudás, információ átadás

Olyan naprakész információkkal rendelkezünk mind az adózás-illeték, mind az aktuális jogszabályok, mind az állami támogatások és hitelek területén, amivel milliókat tudunk spórolni az ügyfeleinknek. A tulajdonosokat és vevőket végig kísérjük az egész folyamat alatt. Támogatást nyújtunk ebben a nehéz életszakaszban, és csökkentjük a megbízóinkra nehezedő stresszt.