Otthonteremtés a háziállat tartás kihívásainak legyőzésével

Otthonteremtés a háziállat tartás kihívásainak legyőzésével
Az ingatlan vásárlás/eladás óriási jelentőséggel bír. Minden lépés, ami az otthonteremtés ösvényén vezet, mély nyomot hagy maga után. A következmények pedig tartósak, hosszútávra szólnak. Igen ám, de mi történik akkor, ha az ingatlannal kapcsolatos ügyletek kimeneteléről nemcsak kezek, hanem mancsok is gondoskodnak?

Kutya a házban - rendben, de lakásban már nem?

A háziállatok tartása manapság már otthontípustól függetlenül széles körben elterjedt. Míg egykor a kutyák a családi házak kertjeibe „szorultak”, addig manapság a lakás négy fala között is jól érzik magukat. Kellő mozgatás és lefárasztás mellett, persze. Vagy ezek nélkül találnak maguknak elfoglaltságot. Az ajtófélfa például kitűnően szétkaparható, akárcsak maga az ajtó. Pláne, ha a gazdi mindenféle magyarázat nélkül elmegy dolgozni, ügyeket intézni vagy bárhova. A vakolat megbontása, lerágása, a küszöbök felszedése hozzátartozik az unalommal nehezített kutyaléthez.
A kutyanyomokkal megszentelt eladó ház Budapest körzetében jóval kevesebbet érhet annál, mint ami ép állapotában elvárható lenne. Ugyanez a helyzet a lakásokkal is, természetesen. Azaz komoly értékcsökkenés várható akkor, ha a négylábú társak házi unaloműzésre vágynak.
De, hogy ne érje szó a ház/lakás elejét, a macskák is hasonlóan jók a szabadidejük hasznos eltöltésében. A hasznosságot persze semmiképpen sem ingatlan-tulajdonosi szemmel érdemes nézni. Merthogy úgy leginkább gazságoknak nevezhetőek az elkövetett tettek.
A házi kedvencek ugyanakkor lakótársak, akiknek a jelenléte nem egyszer felbecsülhetetlen. Érthető tehát, ha nélkülük nem élet az élet. Viszont ebben az esetben ildomos felkészülni a fent is említett értékcsökkenésre.
A kedvencek által megtisztelt eladó lakás Budapesten, vevőként két dolgot is jelenthet. Vagy vonzó, vagy taszító az ajánlat. Éppen a háziállatok miatt.
Ugyanakkor egyáltalán nem törvényszerű, hogy azon ingatlan, ahol a kétlábúak négylábúakkal osztoznak a téren, megviselt vagy fog- és mancsnyomokban gazdag. Az előítéletek helyett, a terepszemle nyújthat reális és teljes képet.

Most akkor mikor értékesebb az eladó ingatlan Budapest körzetében?

Házi kedvencek ide, vagy oda, erre a kérdésre csak egyetlen válasz létezik. Az értékesebb ingatlan az, amelyik jobb állapotban van. A lelakottság vagy elhanyagoltság épp úgy értékrontó jellemzők, mint a karom- és fognyomok, a lerágott vakolatfoltok és az ajtófélfába belevésett (állati) gondolatok.
A cél mindenkor, körülményektől függetlenül az érték megőrzése: törődéssel, odafigyeléssel és háziállatok tartásánál neveléssel, fegyelmezéssel és a minőségi, mennyiségi közös időtöltéssel.

Ha lakás vételen gondolkozik, nézze meg kínálatunkat az alábbi linken: Eladó Lakás Budapesten.