Otthonteremtés, befektetés, vagy mindkettő?

Otthonteremtés, befektetés, vagy mindkettő?Napjainkban az otthonteremtés nem egy egyszerű procedúra, annak ellenére, hogy számos lehetőség áll rendelkezésre a különféle bankhitelektől a CSOK-on át, egészen a saját tőke vagy megtakarítás felhasználásáig. Ezzel együtt, sok szempontot kell figyelembe venni, főleg ha nem egyszerűen egy családi házat, saját otthont jelentő lakást szeretnénk birtokolni, hanem a pénzünket egyúttal értékálló ingatlanba is fektetnénk.
Az első lépés önkéntelenül is az ingatlanhirdetések böngészése, hiszen mindannyian ösztönösen tudjuk, a legjobb befektetésnek számító ingatlanok a fővárosban és környékén találhatóak. Így természetes, hogy szemünk önkéntelenül is az „eladó lakás Budapest” és hasonló kifejezéseket keresi, több-kevesebb reménnyel és bizakodással. Ez akkor is igaz, ha úgy véljük, megfelelő összeggel rendelkezünk, és pontosan tudjuk mit is keresünk. Sajnos a realitások az ingatlanpiacon többnyire nem találkoznak az előzetes elképzelésekkel, és a legrealistábbakat is érheti csalódás. Így amikor az „eladó ingatlan Budapest” kifejezés kerül a szemünk elé, sok esetben már akkor is bizalmatlanul állunk a hirdetéshez, ha semmi okunk nincs rá.
Kockázat minimalizálás szakértők segítségével
Igaz, ami igaz, óvatosnak is kell lenni, és alaposan meggondolni, mibe fektetjük a minden bizonnyal nem könnyen megtakarított pénzünket. Több dilemma is áll előttünk: családi vagy társasház? Kertes lakóház, vagy belvárosi lakás? Esetleg lakóparki ingatlan az, ami a leginkább értékálló, ami nem csupán megőrzi a befektetett pénz értékét, de jó esetben még gyarapít is rajta valamennyit? Eladó ház Budapest területén ugyanis több ezer van, mint hogyan más típusú lakóingatlan is ezerszámra kínálkozik megvételre, befektetés gyanánt, vagy otthonteremtési célra. Viszonylag szűk ugyanakkor azoknak a megvételre valóban érdemes ingatlanoknak a száma, melyek száz százalékban megfelelnek a hirdetett kritériumoknak. Ezeket nem könnyű megtalálni, de ha mégis sikerül hálásak lehetünk a sorsnak. Nagyjából a hirdetések tíz százaléka az, mely tökéletesen megfelel mind a valóságnak, mind pedig saját elvárásainknak. Ezekre kell koncentrálnunk, de ha biztosra akarunk menni nem ért igénybe venni valódi szakemberek támogatását, tudását is.
Laikusként könnyű hibát elkövetni egy olyan napról napra változó területen, mint az ingatlanpiac. Akár otthonteremtés a célunk, akár befektetés, mindenképpen érdemes hozzáértők segítségét igénybe venni. Így minimalizálhatjuk az esetleges kockázatokat, és az azzal járó anyagi veszteségeket. Az ingatlanpiaccal foglalkozó szakemberek olyan szempontokat is figyelembe vesznek, melyek bennünk fel sem merülnek, megvédve ezzel befektetett pénzünket. A döntést amúgy is mi magunk hozzuk meg, de ezt csak a legmegfelelőbb információk birtokban érdemes megtenni, hiszen egy jól megválasztott ingatlan nem csupán kényelmes otthon, de biztos jövedelemforrás is lehet.
 

Ha lakás vételen gondolkozik, nézze meg kínálatunkat az alábbi linken: Eladó Ingatlan Budapesten.